Dezvoltarea cognitiva în jurul vârstei de doi ani

   De când s-a născut copilul tău a învățat despre lume prin atingere, privire, manipulare și ascultare. Acum procesul de învățare a devenit mai intens. Înțelegerea limbajului crește și începe să formeze imagini mentale ale lucrurilor, acțiunilor și conceptelor. De asemenea, el poate rezolva unele probleme în capul lui, efectuând încercări și erori mintale, fără să fie nevoie să manipuleze fizic lucrurile care fac obiectul gândirii. Pe măsură ce își dezvoltă memoria și abilitățile intelectuale, el va începe să înțeleagă conceptele simple ale timpului, cum ar fi "Poți să te joci după ce termini de mâncat".

   În jurul vârstei de doi ani copilul tău începe să înțeleagă relația dintre obiecte. De exemplu, el va putea să facă puzzle-uri simple. De asemenea, va începe să înțeleagă scopul numerelor. Și, pe măsură ce înțelege mai bine relația cauză-efect, el va deveni mult mai doritor să pornească și să oprească aparatele electrice din casă.

   Vei observa, de asemenea, că jocul copilului tău devine mai complex. El va începe să combine diferite activități pentru a crea o secvență logică. În loc să se deplaseze aleatoriu de la o jucărie la alta, el poate mai întâi să pună o păpușă în pat și apoi să o acopere. Sau poate pretinde că hrănește mai multe păpuși, una după alta.

   Principala limitare intelectuală la această vârstă e sentimentul copilului tău ar fi că tot ceea ce se întâmplă în jurul lui este rezultatul a ceva ce el a făcut. Cu o astfel de credință, devine foarte dificil pentru el să înțeleagă corect concepte ca moartea, divorțul sau boala, fără să simtă că a jucat un rol în ele. Deci, dacă părinții se separă sau un membru al familiei se îmbolnăvește, copiii se simt adesea responsabili.

   Negocierea cu un copil de doi ani este adesea dificilă. La urma urmei, el vede totul în termeni extrem de simpli. El confundă adesea fantezia cu realitatea. Prin urmare, în această etapă alege-ți cu atenție cuvintele. Comentariile amuzante cum ar fi "Dacă mai mănânci multe cereale, vei exploda" - îl pot panica, deoarece nu va ști că glumești.

Comentarii

Pentru a putea comenta te rugam sa te Autentifici sau sa te Inregistrezi.